2013. október 19., szombat

Októberi emléktúra


A 14 km-es távot kora reggel kezdtük és gyorsan beértünk a Pilis erdeibe, de már az erdő előtt is sok mindent láttunk: legelésző lovakat és teheneket, oroszlánkinézetű kutyát és szántókat.

A Szent Tarzicius csapat szervezésében október 23-ára emlékeztünk e teljesítménytúrával. A kiscserkészekkel kora reggel találkoztunk a Batthyányi téren, ill. a startnál, Budakalász, Lenfonó hévmegállóban. Heten keltünk útra: Julcsi, Zsombi, Balázs, Orca és Virág, Lilla és kutyája, Zsemi.


 Az erdőben sok ehető növénnyel ismerkedtünk meg kóstolás útján. Félúton a szervezők csokival és teával vártak, így újult erővel folytattuk az utat. A Medve-barlang felfedezése után már csak lefelé haladtunk, sokat nevettünk egymás viccein és a Lovas-szobornál tett fotózkodás után hamar elértük úticélunkat.

A táv rövid időn belüli teljesítéséért mindegyikünk kapott egy-egy kitűzőt és emléklapot, ill. egy őrsi csajkával is gazdagabbak lettünk. Otthon, Lilláéknál palacsintáztunk, kifestettük a megnyert bögrét és egy társast is készítettünk: az erdőben gyűjtött makkokból bábuk lettek, a bejárt túra rajza pedig az útvonal lett.

 
Nagyon jól sikerült a túra, reméljük, jövőre is meg tudjuk ismételni. :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése