2013. december 14., szombat

90 éves csapattalálkozó

Cserkészcsapatunkat 1923. december 8-án alapították, ennek 90. évfordulóját egy egész napos program keretében ünnepeltük. Sokan eljöttek: Áronnal, Gergővel, Botival, Jegesmedvével, Orcával, Borókával, Saroltával, Virággal és Lillával indultunk neki a délelőtti kirándulásnak.

A Dobogókő és Kétbükkfanyereg közötti távot viszonylag gyors ütemben kellett megtennünk, de a kiscserkészek nagyon jól bírták, mindenkit elvarázsolt a deres táj és persze játékot csináltunk a hóseprésből. A felnőttcserkészek finom ebéddel vártak, így a visszafelé úton az állomásig még volt erőnk, a buszon azonban elaludtunk.


Innen a Ward Mária iskolába utaztunk, ahol egy közös Szentmise után megemlékező szeánsz keretében idézték fel a csapat volt és jelenlegi parancsnokai az elmúlt évek, táborok emlékeit. Minden elhangzott táboremlékező után az adott táboron résztvevők gyertyát gyújtottak. Az utolsó parancsnok beszéde után a kiscserkészek is gyertyát gyújthattak, így ünnepélyesen is bekerültek a csapatba. A sok kicsi gyertya végül megformálta csapatunk számát: 293.



A megható szeánsz után sok program várt minket: totemfal, sütiszoba, atomteaház, teaház. Az estét a felejthetetlen Best of Daloskönyv koncert zárta, erre azonban már csak a vezetők maradtak. Várjuk a következő, 100 éves csapattalálkozót, hogy ott aztán együtt tombolhassunk a kiscserkészekkel is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése