2014. július 2., szerda

Tanyázás - avagy kalandok Pán Péterrel

Miután Tigrisliliom kíséretével a kiscserkészek megérkeztek Sohaországba, rögtön bele is futottak a gonosz Hook kapitányba. Szerencsére Pán Péter megjelenésére sem kellett sokat várni, aki még épp időben érkezett, hogy megmentse Hook kapitánytól Tigrisliliomot.


Tigrisliliom, hálából Pán Péternek és a kiscserkészeknek, megmutatta nekik az indián fejdíszkészítés titkos módszereit és meghívta őket az esti indián szertartásra, ahol a törzsfőnöktől indián nevet is kapott mindenki.


Másnap a kiscserkészek komoly kiképzésben vettek részt, hogy meg tudják védeni rejtekhelyüket, ha Hook kapitány és kalózai rajtuk ütnének. Ahogy arra számítani lehetett, délután meg is jelent Hook kapitány és kihívta Pán Pétert, hogy bosszút álljon az előző napi megaláztatásáért. Csingiling javaslatára CTF játék formájában küzdöttek meg a felek, Hook kapitány játékosai a kalózzászló alatt, Pán Péter játékosai pedig indiánzászló alatt sorakoztak fel.




Pán Péter újfent győzedelmeskedett, így a gonosz kalóz ismét visszavonulót fújt. Este megérdemelt diafilm- és mesehallgatással pihenhették ki a kiscserkészek a csata fáradalmait.



Nem pihenhettek azonban sokáig, másnap kiderült ugyanis, hogy Hook kapitány és csatlósai rajtaütést terveznek Pán Péter rejtekhelyén. Nem volt mit tenni, a kiscserkészek elhagyták a rejtekhelyet és a törzsfőnök segítségével elmenekültek. Útjuk során rátaláltak Sohaország egyik partjára, ahol lubickolással és játszóterek felfedezésével várhatták ki a veszély elültét.





Többet nem is kellett Hook kapitány miatt aggódniuk, ő ugyanis feladta a Pán Péter elleni hiábavaló
küzdelmeket. A kiscserkészek így a győzelem ízével a szájukban élvezhették ki az utolsó napon a nagycserkész-tábor sajátosságait. Pán Péter könnyes búcsút vett tőlük az utolsó napon és azóta is sokszor emlegeti bátor barátait, akik segítettek elüldözni Hook kapitányt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése