2016. július 9., szombat

Tanyázás a sherwoodi erdőkben Robin Hooddal

A vakáció már régen beköszöntött, mikor egy forró nyári napon váratlanul viaszpecsétes levél érkezett a kiscserkészekhez. Little Jane üzenete nagy kalandra invitálta a gyerekeket: kérte, segítsenek megkeresni a hős Robin Hoodot, hogy vele és erdőlakó barátaival együtt legyőzhessék a népet sanyargató gonosz János herceget.


Természetesen a bátor kiscserkészek nem ijedtek meg a kihívástól, hanem elindultak őrsvezetőikkel a Bakony felé. A várrom aljában heverő, patakkal és erdőkkel szegélyezett Döbröntén találkoztak is Little Jane-nel. Miután letelepedtek, első dolguk volt, hogy bőrből, papírból és mindenféle levelekből ékszereket és maszkokat készítsenek, s megalkossák lovagi címerüket.








Miután felvértezték magukat a rájuk váró kalandokra, egy titkos üzenet megfejtésével Robin Hood nyomára bukkantak, s meg is lelték. Együtt sok kalandban volt részük a János herceggel való összeütközés előtt: akadálypályán edzettek, a várban formaháborúztak, tűző napon vizicsatáztak, patakban gátat építettek, tanultak, kirándultak, strandoltak és esténként tábortűz körül játszottak.








A sok élmény után elérkezett a nagy nap, mikor Capture the Flag játék formájában megütköztek János herceggel, a pökhendi hercegnével és csatlósaikkal. Látva bátorságukat és kitartásukat a harcban, János herceg úgy döntött, felhagy a nép sanyargatásával, s a korábban zsarnokul beszedett nasiadót igazságosan szétosztja.






A fogságából szabaduló Richárd király hírét vette a kiscserkészek bátorságának, hősiességének és önzetlenségének. Üzent őrsvezetőiknek: ha kiállják az esti próbát, elnyerhetik a lovagi címet.
Így történt, hogy a patak partján, a tábortűz fényénél csillogó szemű újoncainkat immár egyenruhában, nyakkendővel a nyakukba kiscserkésztestvéreinkké fogadtuk.



A tanyázás végén mindenki tábori jelvénnyel és reméljük, sok jó emlékkel gazdagodott. Little Jane és barátai megszabadultak a zsarnok hercegtől, így hálás szívvel búcsúztak el a lovaggá ütött, kiscserkésszé avatott gyerekektől.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése