2016. október 15., szombat

Hófehérke és az őszi portya

"Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken!" - kérdezte a gonosz királynő varázstükrét a Nyugati pályaudvar peronján, őszi portyánk kezdetén.
"Szép vagy, szép vagy, szép királynőm, de Hófehérke szebb tenálad!" - hangzott a csüggesztő válasz. A hiúságában megsértett királynő el is küldte vadászát, hogy szabadítsa meg őt szépséges vetélytársától. 

A kiscserkészek követték a vadászt hosszú útján, míg elértek egy erdei házikóhoz. A ház előtt egy nyurga törpe, Nyakigláb fogadta őket. Bár a ház urának vallotta magát, nem mert bemenni, mert idegent sejtett odabent. A kiscserkészek egy cseppet sem ijedtek meg, beözönlöttek a házba, s felrázták álmából az ott pihenő Hófehérkét.


"Nahát, kik vagytok kicsi emberek, csak nem törpék vagytok?" - kérdezte tőlünk Hófehérke.


"Ugye nem bánjátok, ha itt maradok veletek? Haza nem mehetek, mert vége az életemnek" - folytatta. A törpévé vált kiscserkészek szívesen befogadták Hófehérkét, miután megígérte, hogy főz és takarít rájuk. 

A királynő vadásza háttérbe húzódótt, mert nem vitte rá a szíve, hogy bántsa a kedves Hófehérkét.
Nyakigláb, a főtörpe bevezette a kiscserkészeket a bányászat mesterségébe. Megtanultuk, hogy egyszerre mennyi mindent tudunk végezni a különböző testrészeinkkel, ha a főnökünk azt mondja, nem dolgozunk eleget. Ezt követően elmentünk a bányába, itt folytatódott a kiképzés.



Az akadálypályán mindenki megmutatta, milyen rátermett törp válhat belőle. 
A sok mozgásban megéheztünk, így mikor hazaértünk, mindenki szívesen segített Hófehérkének főzni. Míg a bográcsban rotyogott az isteni paprikás krumpli, a tűz fényénél játszva és énekelve tanúi lehettünk, hogyan magyarázza ki be nem végzett küldetését a Vadász a gonosz Királynőnél.



A másnap reggeli szentmise után különös vendégünk érkezett: egy vénséges banya, aki almával kínált minket. Hófehérkének különösen nagy, kívánatos almát nyújtott, majd kacagva eliszkolt. Bár sokan figyelmeztették a lányt, hogy legyen óvatos, Hófehérke mégsem tudott ellenállni a csábító falatnak. Bekövetkezett a legrosszabb: a mérgezett almától ott helyben összeesett.

Ekkor azonban megjelent Mátyás herceg. Odament Hófehérkéhez, és fölé hajolt.
"Ugyan, a csók csak a mesékben gyógyít!" - mondta, majd megvizsgálta Hófehér pulzusát, sokk fektetésbe helyezte, majd szívkompressziót alkalmazva újraélesztette. Miután segített rajta, nekünk is megtanította az elsősegély alapjait. Ezen kívül tanultunk gyógynövényekről is, sokat énekeltünk és játszottunk.


Újabb ismeretekkel és törpés kalandokkal gazdagodva hagytuk hátra az erdei házikót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése