2015. április 11., szombat

Tavaszi rajportya Balatóniában

Csobánc király fiai és leányai egy szombat reggelen kísérték el a Tukán őrs tagjait hazájukba, Balatóniába. A király bár nem lehetett velük, üzenetét átadta a kiscserkészeknek a vonat egyik kalauza: nagyon várja jöttüket, Balatóniában azonban csak a boszorkány üres házában tudnak megszállni.



Félve hát, de Balatóniába érve bevették a boszorkány házát. Miután lepakoltak és megreggeliztek, újabb üzenet várt rájuk: a király elmesélte, hogyan átkozta meg őt a boszorkány és hogyan tört darabokra a koronája. Feladatul adta a Tukán őrsnek, hogy keressék meg a korona darabjait és illesszék őket össze, így visszaadva a király hatalmát és Balatónia jólétét.



El is indultak, hogy felkeressék Janó királyfit, hogy ő is segítsen a koronadarabok keresésében. Janó királyfi azonban nem hitt a tukánok rátermettségében, ezért próbának vetette alá őket: váltóversenyekben, nyilazásban és játékokban tette próbára ügyességüket.



Miután megbizonyosodott róla, hogy érdemes nekivágni a kalandnak, együtt megebédeltek és útnak is indultak. Hamarosan meg is találták az első koronadarabot, melyhez küldetés tartozott: a bizalom küldetése. Bekötött szemmel kellett egymás után lépdelni. Habár párszor elestek, sikerült eljutni a második koronadarabhoz: a vidámság koronájához. Itt megnevettető előadást kellett összeállítani, ami természetesen sikerült is. 



Így haladt tovább a Tukán őrs a bizalom és vidámság után a türelem, bátorság, szépség és emlékezés küldetését teljesítve a célig. A célban (egy balatoni lelátó) sikerült összetenni a darabokat, így új életet adni a koronának. Naplementéig maradt kint a Tukán őrs, majd visszatért a boszorkány házához, ami azonban nem üresen várta őket…



Minden tagnak minden bátorságát össze kellet szednie, hogy újra belépjenek a kunyhóba, melyben nagy meglepetésükre maga a király fogadta őket. Az nagyon megörült a koronának és hálából vacsorát készített a tukánoknak és az esti tábortűznél is velük maradt.

Fáradtan és nem minden kaland nélkül tért nyugovóra a sok bátor kiscserkész.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése