2015. június 23., kedd

Indiánkalandok a Velkey-tanyán

Június 22-én különös levelet kaptak a Tukán őrs tagjai: a Tukanaka törzs meghívta őket otthonukba, hogy együtt ünnepeljék közös totemállatukat, a tukán madarat.


Másnap el is indultak őrsvezetőikkel a Tukanaka törzs otthonába, Kiskinizsre, ahol három indián, törzsük tiszteletbeli tagjaiként fogadta őket. Ennek jeleként együtt készítettünk indián fejdíszeket, ékszereket és ruházatot. Uff.



A másnap reggelt napimádással kezdtük, majd a zászlószertartás után "tukanaka" kántálással táncoltuk körbe a totemfát. Ettől kezdve minden napot így nyitottunk, és minden estét indián tábortűzzel zártunk.


A második napon részt vettünk a törzs hagyományos hadigyakorlatán, hogy bebizonyítsuk, mi is képesek vagyunk a bölényvadászatra, és fejlesszük készségeinket.



A délutáni lelki programon pedig kiderült, hogy az indiánokhoz hasonlóan nem csak fizikailag, de lelkiekben is erősek vagyunk. ASámán megtanította nekünk a szeretet, a bátorság és a segítőkészség fontosságát. Uff. 


A következő napimádás végeztével a Sámán szellemektől ihletetten így szólt: hagyjuk el otthonunk, s induljunk vadászatra, mert hamarosan bölénycsordák érkeznek a vidékre. Sámánunk ugyan elnézte a jeleket és egy bölényt sem láttunk, de nagyon jót kirándultunk! Az esti tűz előtt még megmutattuk, milyen indiánosan tudunk számháborúzni: a fák tetejéről lőttük ki egymást és úgy lopakodtunk, hogy azt még maguk az indiánok is elirigyelték. Uff.





A jó időnek (illetve a reggeli kitartó napimádásainknak) hála másnap vizes játékokat játszottunk, megemlékezve arról, hogy esővel, tavakkal és még mennyi minden jóval ellát bennünket Földanyánk. Délután pedig a helyi állatokkal: bárányokkal, baromfikkal és marhákkal ismerkedtünk. Még tollakat is gyűjtöttünk fejdíszeinkbe!


Az utolsó esti tábortűzön titkos indiánnevekkel ajándékozott meg minket a Törzsfőnök és ezzel hivatalosan is kiérdemeltük helyünket a törzsben. Uff.

Az utolsó napon különleges próbát teljesítettünk, melynek végén elnyertük a kiscserkész nyakkendőt és tukán őrsi pólót is kaptunk. Büszkén és sok-sok élménnyel a hátunk mögött indultunk haza, teljes ünnepi arcfestésben és új egyenruhánkban indultunk haza. Uff.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése